Over mij…

Mijn naam is Lianne Evers, ik ben een autodidact kunstenaar. Toen ik 4 jaar geleden startte met schilderen ben ik begonnen met vloeibare acrylverf te werken. Tot dan toe had ik, eigenlijk van kinds af aan, vooral veel getekend.  Door op eigen houtje aan het werk te gaan en veel te experimenteren heb ik geleerd hoe je dit materiaal geweldig kan gebruiken om prachtige gekleurde, gelaagde schilderijen te maken. Bij deze zoektocht heb ik constant mijn gevoel gevolgd.  Natuurlijk om uit te vinden hoe dit medium werkt maar ook wat betreft mijn onderwerp keuze. Maar eigenijk was het geen ‘keuze’.  Uit het niets kwamen kwamen ideeen, gevoelens en kleuren op die ik vervolgens weer uitte op het doek. Deze manier van schilderen, waarbij je afstemt op je gevoel, is nog steeds een van mijn favoriete manieren om met verf bezig te zijn. De afwisseling tussen het luisteren naar jezelf, het spelen met kleuren, het onderzoekenen en ontdekken van het thema van het schilderij passen helemaal bij mij! Ik zet deze manier van schilderen in om, naast mijn eigen werk, ook werk in opdracht te maken voor zowel particulieren als bedrijven.

 In 2017 kreeg ik erg de behoefte om technisch beter te leren schilderen, zodat ik meer mogelijkheden heb om de beelden die in mij opkomen ook daadwerkelijk te kunnen verbeelden op het doek. Daarom ben ik lessen realistich schilderen gaan volgen bij Academie Renshof in Nijmegen. Ook volg ik wekelijks modelschilderlessen. De resultaten hiervan kun je hier vinden. 

Wat inspireert mij?

…het licht, liefde en schoonheid in het dagelijkse leven, altijd dichtbij, overal om ons heen. 

Mijn telefoon is als camera nooit ver weg om al het moois vast te leggen dichtbij huis, of verder weg op vakanties. Deze foto’s gebruik ik naderhand weer als inspiratie voor schilderijen en tekeningen.

Pin It on Pinterest